ZLATNA MEDALJA ZA RAKIJU GROZDU MUŠKAT VUKOJE

Grozda muškat, sortna voćna rakija iz Podruma Vukoje 1982 iz Trebinja, osvojila je zlatnu medalju na upravo završenom „International Wine and Spirits Competition“ (IWSC) ocjenjivanju u Londonu.

Sa  osvojenih 98 bodova (od mogućih 100) ova prirodna rakija iz Podruma Vukoje 1982 svrstana je u sam vrh destilata koji su se pojavili na ovom najuglednijem međunarodnom ocjenjivanju destilata i jakih alkoholnih pića. Članovi Ocjenjivačke komisije ovogodišnjeg IWSC-a bili su ugledni svjetski ocjenjivači destilata i jakih alkoholnih pića kao što je Joel Harrison, Nathaniel Ganapathi, Massimo Serpelloni i Matias Llobet.

Oni su Grozdu muškat, sortnu voćnu rakiju iz Podruma Vukoje 1982,  opisali sljedećim riječima: „Svijetla i svježa sa aromama grožđa koje evoluiraju u cvjetne i biljne note održavajući dug okus na nepcu. Predivno izbalansirana izražava složenost i veliku dubinu. Završava se slatkoćom crvenog voća.“

Ovaj biser Podruma Vukoje 1982 nastaje destilacijom masulja grožđa u suvremenim kazanima sa rektifikacijskim kolonama, a proizvodi se od muškat hamburga i muškata žutog sa lokaliteta Zasad polje. Inače, grožđe sa ovog lokaliteta je, početkom prethodne godine, dalo i vino Selekcija bijela Vukoje, koje je uvršteno među 100 najboljih vina u 2023. po londonskom vinskom časopisu „Decanter“.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *