Nakon prelijepog 4. Zalaska u vinograda u Brodskom Stupniku, ljeto može početi!  

Osmijesi, glazba, vrhunska vina, fotografije čarobnoga zalaska – kratki  je opis ovogodišnjeg 4. Zalaska u vinogradu uz hotel Stupnički dvori u organizaciji TZ Meridiana Slavonica. 

Manifestacija Zalazak u vinogradu potvrdila je svoj renome najljepšeg vinsko-hedonističko-umjetničkog događaja u lipnju u Slavoniji, velikim odazivom i divnom energijom. U hedonističkoj atmosferi posjetitelji su kušali fina vina vinarija Jurković, Vučković, Grozdanović, Jakob i Galić uz zalogaje restorana Stupnički dvori i taktove glazbe Lela Kaplowitz quinteta.

Program je uključivao edukativnu radionicu s lokalnim vinima naziva „Vina Meridiane Slavonice – ponos našega kraja“ koja je, ove godine bile dupkom puna.  Ondje su posjetitelji dobili uvid u kvalietu vina i osnovne informacije o vinarijama i vinarima s kojima su na izlagačkim mjestima mogli i osobno razgovarati.  Inspirativni umjetnički trenutak bio je foto-natječaj sa zadatkom „hvatanja“ najljepšeg kadra zalaska sunca objavljenog putem Facebook platforme. Žiri simpatičnih i razdraganih influensera odabrao je najljepšu fotografiju snimljenu telefonom Emanuele Beronja koja je time zaslužila vrijednu nagradu  – noćenje u vili Melani u Oriovcu. 

Dodatna atrakcija za goste iz Zagreba bio je dolazak na destinaciju posebnim putničkim vlakom: kao i prošle  godine, TZ Meridiana Slavonica organizirala je specijalni prijevoz tijekom kojega su se gosti upoznali sa sortom graševinom na autentičnoj edukativno-zabavnoj radionici prof. Marije Vukelić „Graševina na tračnicama“.

Zalazak u vinogradu održava se samo jednom godišnje – početkom lipnja, stoga, zapamtite taj podatak i pratite stranice turističke zajednice jer će se uskoro objaviti i datum za 2025. U međuvremenu, možete dio ljeta provesti u Brodsko-posavskoj županiji koja nudi pregršt zanimljivih sadržaja  – ali i potpuno izoliranih kuća za – pravi odmor. 

PR : Zlatne riječi / Marija Vukelić, Foto: Julio Frangen

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *