LIBERBEER – PIVO SA OKUSOM SLOBODE

Praška prodavaonica piva Galeria piva odlučila je podržati ideju slobodne države Liberland nudeći poseban set craft piva. 

Liberbeer uzima najbolje i od globalnog trenda craft piva i od tradicije najboljih čeških pivskih škola.
Pivo je visokokvalitetno i koristi odabrane cvjetne šišarke hmelja i ostale sastojke, kao i vodu s Rudne gore na češko-njemačkoj granici. Najviši vrh Rudne gore je Klinovec iliti Keilberg s 1244 m nadmorske visine. Inače Rudna gora poznata je po tome što je na njoj otvoren prvi rudnik urana u povijest.
Liberbeer ne sadrži umjetne dodatke, nefiltrirano je i nepasterizirano.
Cilj suradnje između praške Galerie piva i slobodne države Liberland nije samo promocija Liberlanda i libertarijanskih ideja, već i financiranje rasta Liberlanda. Od svakog prodanog liberbeera 10 centi se prosljeđuje na bankovni račun Liberlanda. Liberland je, za one koji to još ne znaju, samoproglašena država smještena između Hrvatske i Srbije na Dunavskom otoku ranije poznatom kao Gornja Siga. Liberland je državom proglasio češki političar Vit Jedlička 13. travnja 2015. godine. Geslo Liberlanda je “Živi i pusti druge da žive”. Ustav Liberlanda, sukladno libertarijanskim načelima, značajno ograničava moć političara, kako se ne bi mogli previše upletati u svakodnevni život ljudi.
Trenutno u ponudi imaju Liberbeer ale IPA, sa 6.5% alkohola, gorkost je 57 IBU, sadrži tri vrste hmelja – summit, nelson sauvin i sorachi ace i dvije vrste slada – marris otter i T 50.  Uskoro kane plasirati i Liberbeer pale lager.  Liberbeer se prodaje u staklenim bocama od 0.75l, u kegovima od 30l i plastičnim bocama od 20l.
Ekskluzivno doznajemo da će se ponuditi i licencna proizvodnja liberbeera hrvatskim i srbijanskim pivovarama. Stoga su već i uspostavljeni kontakti sa Apatinskom pivarom.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *