FOOD BLOGGERS BATTLE U HOKUS OKUSU – ČAROLIJI OKUSA


17. rujna s početkom u 12.00 u osječkom HOKUS OKUSU – čaroliji okusa održala se bitka gastro bloggera.

Andrea Krivak – Geeketa, Ivan Dumančić Dumba i Igor – moderna kuhinja natjecali su se u tome tko će pripremiti ukusniju deliciju. Svaki natjecatelja je pripremao hranu prema svom receptu. Prilikom pripreme hrane food bloggeri su imali priliku koristiti sve namirnice, začine i dodatke koje koristi Hokus Okus kod pripreme svoje hrane. Kako bi začinili cijelu priču Kristijan i Josip Glibo omogućili su natjecateljima da dodatno odaberu par namirnica koje inače nisu u ponudi Hokus Okusa.

Andrea Krivak (Geeketa – byte with style) za sebe kaže:

     Pozdrav ljudi, ja sam Geeketa… a geek for food and so much more… Svestrana duša zaljubljena u kulinarstvo, nutricionistički pristup hrani i prirodu u kojoj nalazim svoj mir. Uvijek u potrazi za novim znanjima, iskustvima, dobrim knjigama i izvorima informacija. Volim kuhati, volim jesti i volim znati što jedem… Pišem najčešće o prehrani i recepte, degustiram hranu i preporučujem što isprobati. Autorica sam kolumne: „Andreina špajza“ na portalu Osijek 031, najčitanijem osječkom portalu http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=64061, certificirani sam nutricionist i aktivni član sportskog kluba Martial Arts Osijek, moje video recepte možete pratiti na portalu gastro.24sata.hr, a imam i svoj youtube kanal. Naravno, imam i svoj blog http://www.geeketa.co/.

          photo by Ivan Fiala

Geeketa je pripremila predjelo Falafele u tortilji. Uz to je servirala i prženi čips zajedno sa pikantnim umakom i umakom od avokada.

        Pozdrav svima, ja sam Igor i moja strast je ljubav prema hrani i kuhanje. Možete me pratiti putem fb stranice https://www.facebook.com/ModernaKuhinja/?fref=mentionsili putem mojeg bloga http://fashionable-food-on-my-way.blogspot.hr/. Na blogu ćete pronaći mnoštvo različitih domaćih i tradicionalnih recepata s daškom modernoga štiha. Za mene je kulinarstvo, kao i slastičarstvo posebna vrsta umjetnosti. Većinu recepata, što slanih, što slatkih radim dosta intuitivno i po osjećaju, a kad kuham i pečem ne razmišljam previše već sve kao cjelinu proživljavam duboko i iskreno pa stoga neke stvari ne mogu prenijeti na blog u pisanom obliku, ne baš svaki detalj i svako zrno začina i mirodija.

          photo by Ivan Fiala

Igor je pripremio desert – slatke tacose punjene pirjanim jabukama i karamelom.
    

Ivan Dumančić Dumba – Dumbina kuhinja o sebi kaže:

     Kako bi što bolje upoznali mene, moje navike, saznali poneki „free tip“ o kuhanju, gastronomiji, i svemu ostalome vezano uz uživanje u hrani i onome što ide uz to predlažem da posjetite i detaljno proučite moju facebook stranicu – Dumbina kuhinja https://www.facebook.com/dumbinakuhinja/?fref=ts. To je mjesto na kojem ćete naći slike mojih jela, savjete, kao i svojevrsne recenzije mjesta na kojima sam bio i gdje se može pojesti nešto kvalitetno. Kuhanje je ono što me opušta, ispunjava, čini sretnim te omogućuje da nakratko pobjegnem od svakodnevnih problema. Bilo da kuham svakodnevna jela za svoju obitelj, složenije večere ili jela za veće ekipe uvijek dajem 100% od sebe i to radim s velikim zadovoljstvom. Nadam se da će te na mojim stranicama naći ponešto za sebe, iskoristiti neki savjet, dobiti ideju ili želju da nešto dobro i kvalitetno pojedete ili pak da se uhvatite posla i skuhate nešto svojim prijateljima ili ukućanima.

    photo by Ivan Fiala

Dumba je pripremio glavno jelo – rib eye steak sandwich, i za pripremu jela koristio je umak koji je sam pripremio.

Publika je glasovanjem delicije Andreje Krivak Geekete ocijenila najboljim, a Igor i Dumba su bili vrlo blizu.

Na eventu bloggers food battle premijerno je predstavljeno i pivo kuće HOKUS OKUS black ale koje je će biti dio standardne ponude. Hokus okus započeo je kooperaciju sa mikropivovarom Black Hat iz Đakova. Oni su lansirali jednu liniju crnog indian pale alea specijalno za Hokus okus. Black ale je tamno ale pivo izrazito naglašene citrusne arome. Napravljeno je od tri vrste ječmenog slada i tri vrste hmelja bez dodavanja konzervansa, aditiva, umjetnih boja. Svi koraci u proizvodnji ovog piva odrađuju se ručno u mikropivovari Black Hat u Đakovu. Osim ovoga piva Black hat još proizvodi i blond ale, pivo zlatno žute boje, slatkastoga okusa i voćne arome. Voda, ječmeni slad, hmelj i kvasac četiri su sastojka ovog prvog đakovačkog craft piva. Pivo nema konzervasa, aditiva, niti umjetnih boja, nije filtrirano, stoga se na dnu boce može očekivati talog pivskoga kvasca koji je bogat izvor vitamina B.

    photo by Ivan Fiala

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *