NOVI POSLOVNI POTHVATI COCKTAIL MAJSTORA IVANA MLIVIĆA

Vijest da je barmen Ivan Mlivić zatvorio svoj Manufaktura bar u Vinkovcima primio sam sa nevjericom! To je bez premaca bio najbolji bar u Slavoniji, a Ivan ga je proslavio sa svojim sjajnim koktelima od rakija, te s vinima Iločkih podruma i ostalim čudesima koja su predstavljala pravu rapsodiju za nepce.

No, stvar je u tome da je Ivan dobio poslovnu ponudu koju nije mogao odbiti, te je odlučio okrenuti novu stranicu u svojoj karijeri i postati brand ambasador tvrtke In Vindico, ekskluzivnog distributera renomiranih svjetskih brendova destilata za hrvatsko tržište.

“Baš uoči Vinkovačkih jeseni koje su top događaj u Vinkovcima kontaktirali su me iz tvrtke In Vindico, od kojih sam i sam naručivao robu i predložili mi poslovnu suradnju na način da spajam svjetski poznate brandove sa krajnjim kupcima u Hrvatskoj i susjedstvu. Prepoznali su i bili voljni na adekvatan način valorizirati znanje i iskustvo koje sam akumulirao u svome poslu i smatrali su da sam prava osoba za prezentaciju proizvoda koje oni distribuiraju i za otvaranje novih tržišta. Nakon kraćeg razmišljanja zatvorio sam Manufaktura bar, sa suprugom otišao u Zagreb i bacio se na nove poslovne izazove. Sada kada razmišljam o svemu nije mi nimalo žao, i dalje radim ono što najbolje znam, samo na nešto drugačiji način.”Sa entuzijazmom i žarom mi priča Ivan dok sjedimo u zagrebačkom Quahva baru. 

Nedavno je održao uspješnu prezentaciju za hotelski lanac Maistra i oni će ubuduće u svojoj ponudi imati proizvode koje distribuira In Vindico, a u bliskoj budućnosti je u planu osvajanje tržišta Bosne i Hercegovine, Srbije…

Katalog proizvoda tvrtke InVindico bazira se na jakim alkoholnim pićima, a osim njih distribuiraju i bezalkoholna pića, vina, šampanjce i pjenušce, te ekskluzivne marke piva.

U ponudi imaju primjerice sjajani zbor ginova; 1&9 London dry ginGold 999,9 gin, Berrypickers gin, Wembley ginSlingsby gin, Tonka gin, Portobello ginBrecon botanicals gin, te Moletto gin. 1&9 London dry gin proizvodi destilerija des Terres Rouges, a 2008. godine pridružio se obitelji premium francuskih alkohola Pages vedrenne. Ovaj gin nastaje miješajući kardamom, sjeme anđelike, jamajkanski papar, korijander, cimet, kvasiju amara, kineski đumbir, koru slatke naranče, kubeb i bobice smreke. Gold 999,9 gin poznat je potome što se za razliku od ostalih brandova ginova alkoholna baza dobiva u destileriji u kojoj se odvija cijeli proces proizvodnje, dio destilacije obavlja se u zlatnom loncu, koji je ovom brandu gina i dao ime. Sastoji se odrazličitih vrsta biljaka, osim bobica smreke glavni sastojci su mandarina, bademi, đumbir, cvijet ljubičice, korijander, korijen anđelike, mak, cimet i vanilija. Proizvodnja se odvija u malenom selu pod imenom Alsace na tromeđi Francuske, Njemačke i Švicarske. Slingsby gin vuče tradiciju iz 1571.godine kada je William Slingsby otkrio jedinstvena svojstva prirodne izvorske vode iz Harrogate Tewitt bunara. Ključni sastojci ovog gina su lokalne biljke poput jaglaca, čehulje, koprive, mliječnog čička, šipka, te čaj od jasmina i Taylors Harrogate zeleni čaj. Baza Portobello gina destilirana je u Engleskoj od pšenice. Ostalih devet biljaka koje su dio gina dolaze iz različitih dijelova svijeta, od bobica smreke i perunike iz Toskane, kore limuna iz Španjolske, kore gorke naranče iz Haitija ili Maroka, muškatnog oraščića iz Indonezije do korijena kineskog cimeta iz jugoistočne Azije.

Imaju i odličnu ponudu rumova, a navest ćemo samo neke brandove: Severin, Vizcaya, Barbancourt, Don Q, By the Dutch – Batavia arrack, Emperor, Tikilovers, Angostura, El pasador de oro… Barbancourt rum je osnovao Dupre Barbancourt, (porijeklom iz regije Cognac u Francuskoj) 1862. godine na otoku Haiti. Tvrtka je još uvijek u obiteljskom vlasništvu, posjeduju 120 hektara šećerne trske i zapošljavaju 400 ljudi. Rumove dijele na one koji su odležali 4, 8 i 15 godina. Barbancourt 15 years izvorno je bio rezerviran samo za članove obitelji, te je tek prije pedesetak godina prva serija ovog ruma izdana za javnost. Mirisne note su citrusne, s naznakam acrne pržene kave. Okusom se nazire kuhano voće, cimet i papar. Završne note naglašene su agrumima i različitim začinima.

Kad je u pitanju whiskey u ponudi imaju slijedeće brandove: Penderyn, Hyde, Gouden Carolus, Tokinoka, Paul John indian, Masterson’s rye, Redemtion, te Bib&Tuckerbourbon. Gouden Carolus single malt je rafinirani whiskey destiliran iz kaše Gouden Carolus tripel piva. Bakreni lonac u kojem se destilira čista kaša prvi je ručno rađeni bakreni lonac za Belgiju. Tonikoka whiskey proizvodiWhite oak distillery iz Japana, a onisu 1919. godine prvi u Japanu dobili licencu za destiliranje whiskeya. Tonikoka black sa 50% alkohola je mješavina koja se dobiva iz triju različitih vrsta bačvi: bourbon, sherry i hrastove bačve. Kod degustacije se osjeća zaokružen kremasti okus i pikantne note s dodacima vanilije. Masterson’s rye whiskey je stopostotno od raži, a za proizvodnju se uzima najčišća voda sa Northern Rockies planina. Postupak destilacije je tradicionalan pot still, te prije punjenja u boce prethodi proces sazrijevanja u bačvama bijelog hrasta dug deset godina.

U asortimanu proizvoda imaju i piva Radeberger pilsner, Schöfferhofer,te Gouden Carolus. Schöfferhofer je poznat kao „šampanjac pšeničnih piva“, svojim glatkim, voćnim i suhim okusom razlikuje se od tradicionalnih bavarskih pšeničnih piva. Gouden Carolus dolazi iz grada Menchelen,koji je svojedobno bio glavni grad Nizozemske. Proizvodi se u pivovari Het Anker. U brandu Gouden Carolus classic tamna, vrlo uravnotežena i dozirana karamela i aromatični slad u kombinaciji s tradicionalnom visokom fermentacijom daju jedinstveno pivo koje ujedinjuje toplinu vina i svježinu piva. Gouden Carolus ambrio je aromatsko pivo spravljeno prema drevnom receptu Menchelschenbruynena, gradskog pivarskog ceha. Recept potječe iz 1421. godine i jedino je pivo na svijetu koje se još uvijek proizvodi po tome receptu.

U ponudi su i pjenušci Corte delle cali, De Vilomont champagne i Delvini cuvèe prestige. Corte delle cali proizvodi Vinicola Serena osnovana 1881. godine. Proizvodi se od sorte glera koja je porijeklom iz Trevisa. U ponudi imaju Prosecco treviso, D.O.C. spumante, Gran cuvèe spumante, Proseccotreviso D.O.C. frizzante, Prosecco valdobbiadene superiore D.O.C., Roséspumante, te Piú frizzante.

Što se vina tiče u ponudi imaju proizvode brandova Allegrini, Corte giara- Italija Roodeberg, Golden kaan – Južnoafrička republika, Sandeman porto – Portugal, Lustao – Španjolska, Yellowtale – Australija i Rubis – vino s čokoladom. Za one trezvene tu su i bezalkoholna pića Source llanllyr, Balis basil, Ginger mania, te prirodna i gazirana mineralna voda Gerolsteiner.

Kako nam Ivan kaže, njegov posao osim prezentacija proizvoda i otvaranja novih tržišta uključuje i posjetu samim destilerijama kako bi se pobliže upoznao sa procesom proizvodnje i specifičnostima svakog pića. To uključuje putovanja po cijelom svijetu, a raduje nas Ivanovo obećanje da će svoja iskustva i spoznaje sa tih putovanja u bliskoj budućnosti podijeliti i sa čitateljima portala Hedonism tourism. Sjajna poslovna priča Ivana Mlivića se nastavlja…

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *