HOMBRE – PRVI FESTIVAL KUĆNOG PIVARSTVA U ORGANIZACIJI PANONSKOG PIVARSKOG SINDIKATA

Došao je i taj dan. Pored Dana prvog hrvatskog piva koje Osječka pivovara organizira na lijevoj obali Drave i craft beer festivala koji se održava u Sunčanoj ulici, Osijek je dobio i svoj festival kućnog pivarstva – HOMBRE.

HOMBRE je igra riječi i skraćenica od home brewing a vizualni identitet festivala je inspiriran spaghetti westernima, pa  tako  plakat festivala krasi lik Angel Eyesa iz kultnog filma Dobar, loš, zao.

Koncepcijski je ovaj event organiziran po uzoru na Požešku kriglu ili Pijanu čaplju u Slavonskom Brodu. Za simboličnu cijenu od sto kuna posjetitelji dobiju festivalsku čašu, dvije večere i pivo u neograničenim količinama, a na točionicima se nalaze piva craft pivovare, kao i uradci kućnih pivara.

Festival se zbio u subotu, 18. svibnja, a mjesto radnje je bila osječka streljana Pampas koja se nalazi u samom gradu, a opet je dovoljno dislocirana da pruži intimu homebrew tuluma. Ovo je tip događaja na koji se dolazi ciljano (i ostaje do kraja), za razliku od craft beer festivala u Sunčanoj ulici na kojem se možete zateći tijekom šetnje po gradu, popiti pivo ili dva i produžiti dalje.

Kada su u pitanju craft pivovare na točionicima su bili ESB od Valensa, Novi val pivovare Medvedgrad, pale ale Zmajske pivovare, C4 od Nove runde i coffee stour pivovare Mlinarica. Kao što i priliči ovakvom tipu eventa znatno više pipa su „okupirali“ homebreweri. Posjetitelji su se bili žedni, kegovi su se brzo izmjenjivali, pa je teško nabrojati sve što je bilo ponuđeno, ali treba svakako izdvojiti homebrew ekipu koja je nastupila pod imenom Dost’ dobro pivo i donijela dva dosta dobra piva; american pale ale pod imenom „mosaic + simcoc = ♡“ i fruit beer nazvan „It takes two to mango“.

Sve pohvale sindikalnim vođama Panonskog pivarskog sindikata na organizaciji, a koliko su mislili na detalje govori i to da su imali top za zaprašivanje komaraca, kako krvopije ne bi kvarile atmosferu pivopijama!

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *