Feravino Berba Party 2019. – najbolje od Slavonije

PR objava: Text by Alma Radoš – Lollipop komunikacija, photo by Dora Dvoržak

Kako spojiti moderno i tradicionalno, grad i prirodu, urbanu glazbu i slavonsku tamburicu, znaju u poznatoj slavonskoj vinariji koja je ove godine u središtu vinograda pripremila pravo iznenađenje

Feričanci, 21. rujna 2019. – Boravak u prirodi, neodoljivi mirisi i okusi, odmor s dozom adrenalina, sjajna zabava i druženje – berba grožđa u Feričancima se ne propušta. To iz godine u godinu potvrđuje sve veći broj berača amatera koji na jedan dan gradski asfalt zamijene nepreglednim vinogradima na feričanačkoj Goveđoj glavi, jedinstvenom položaju na padinama Krndije. Ove godine uz vrući ritam DJ-a, tri tima – novinari, distributeri i domaćini, ponovo su zasukali rukave, uzeli kante i škare i natjecali se u berbi… A sve je bilo lakše nakon obilatog slavonskog doručka u kojem je istaknuto mjesto zauzimao tradicionalni vinogradarski ćevap i vrhunskih vina Feravina.

Da ova slavonska vinarija na najbolji način spaja moderno i tradicionalno potvrđuju popularni pjenušci Grasecco i Francesca, odličan izbor za aperitive, ali i koktele, pa su omiljeni među milenijalcima i onima koji se tako osjećaju. S druge strane, tu su nagrađivane linije Dika i Miraz u kojima se odražava ljepota Slavonije i njezinih sorti, među kojima frankovka zauzima posebno mjesto, a odavno je priznata u Europi i svijetu pa se izvozi čak i u Meksiko i na Karibe.

„Sjajni pejzaži i odlična atmosfera, moderan uvod s DJ glazbom i kraj u tradicionalnom stilu uz tamburaše, natjecateljski duh u vinogradu, a uz to sve vrhunska vina – stvarno sam uživala. Već nekoliko godina dolazim na berbu u Feričance, a domaćini svake godine dodaju nešto novo i drugačije u program. Ove godine su nam pokazali da berba itekako dobro ide uz moderan ritam, a da je vinograd pravi izbor za party, pogotovo za nas koji dolazimo iz velikih gradova“, istaknula je Đurđica Marković, članica novinarskog tima koji je u natjecanju ponovo zauzeo drugo mjesto nakon nepobjedivih distributera, dugogodišnjih partnera Feravina.

„U poznatim svjetskim vinogradarskim regijama berba je sastavni dio turističke ponude, a posebno je tražena kao team building program. Osim obilaska vinarije uz stručnu pratnju, vođene degustacije u Starom podrumu u središtu Feričanaca i bogate eno-gastro ponude, Feravino također nudi ovaj atraktivan oblik boravka u prirodi uz degustaciju naših vina i slavonskih specijaliteta. Za sada je riječ samo o jednodnevnom izletu za  grupe, no nakon izgradnje smještajnih kapaciteta vjerujemo da ćemo privući i individualne goste, zaljubljenike u Slavoniju i vrhunska vina koji će u ovom kraju ostati nekoliko dana“, istaknuo je Ivan Maričić, predsjednik Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *