BLIŽI SE NOVI WINEOS, ZNAČAJNO VEĆI I SADRŽAJNIJI OD DOSADAŠNJIH

Ulazak u novu, 2020. godinu, obilježit će i šesto izdanje osječkog festivala vina, delicija i ugodnog življenja WineOS-a. Dosad najveće izdanje te manifestacije, koja će se održati 10. i 11. siječnja sljedeće godine, ponudit će brojne novosti i zanimljivosti za sve posjetitelje. Prva i najznačajnija među njima je novi, značajno veći izložbeni prostor.

Ljubitelji vina i delicija zasigurno su već navikli na redovite promjene lokacije održavanja festivala. Nakon “Arheološkog muzeja”, “Essekera” i “Muzeja okusa”, novi prostor doista se ističe svojom veličinom. Tako će se šesti WineOS održati na čak 1.900 četvornih metara dvorane “Gradski vrt”. Značajno povećanje prostora donosi i puno bogatiji program oba dana festivala te, logično, i značajno veći broj izlagačkih mjesta.

Posjetitelje će dočekati 90-ak izlagačkih mjesta koja će i vinarima te ostalim izlagačima ponuditi značajno veći komfor nego do sada, budući da će pojedinačni štandovi zauzimati površinu od devet četvornih metara. Osim toga, očekuje nas i velika pozornica na kojoj će se tijekom oba festivalska dana održavati brojne prezentacije i promocije. Jedan će dio dvorane biti rezerviran za restoransku ponudu, a, osim vinara i proizvođača delicija, predstavit će se i proizvođači rakija i craft piva.

Kao i dosadašnjih godina zainteresirani će moći pratiti brojne edukativne radionice kojih će ove godine biti više nego ikada prije. Za vinske priče ponovno je zadužen poznati vinski bloger Željko Garmaz, čije su radionice prethodnih godina privukle brojne posjetitelje i goste, mahom ljude izvan Osijeka. Uz to nas očekuju i druge radionice koje će zasigurno pobuditi zanimanje Osječana i gostiju.

Glavni organizator manifestacije ponovno je udruga “Dekanter” uz svesrdnu pomoć vinoteke “Vinite”, Osječko – baranjske županije, Grada Osijeka i Turističke zajednice Osječko – baranjske županije. Početkom 2019. prethodno izdanje WineOS-a privuklo je brojne novinare i izvjestitelje iz Osijeka, ali i cijele Hrvatske te susjednih država. Predstavnika medija prošli je put bilo više od 80, a sljedeće godine očekuje se da bi broj akreditiranih novinara trebao biti troznamenkast.

Ulaznice za festival uskoro će krenuti u prodaju po cijeni od 80 kuna te će ih zainteresirani moći nabaviti u Vinoteci “Vinita” u Strossmayerovoj 21. Na istom će se mjestu prodavati i ulaznice za radionice čiji će raspored biti objavljen krajem studenog, a karte će biti u prodaji početkom prosinca. Festival će oba dana biti otvoren za posjetitelje od 15 do 21 sat. Više informacija o festivalu i pratećem programu možete pronaći na Facebooku i na službenoj stranici WineOS-a.

A kako je bilo na prošlom izdanju WineOs-a podsjetite se klikom na sljedeći link.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *