RULLA – PUNOKRVAN STREET FOOD U CENTRU OSIJEKA

Gastronomska ponuda grada Osijeka odnedavno je bogatija za jedan punokrvan street food, a to je nešto što je Osijeku nasušno nedostajalo. Rulla street food smjestio se u prolazu Julija Benešića, uskom koridoru koji spaja dva osječka glavna trga; Trg Ante Starčevića i Trg Slobode.

Kao što i samo ime govori koncept street fooda podrazumijeva hranu koja se prodaje na ulici, podrazumijeva mali i ograničen prostor u kojem se spravlja hrana, a prodavač ujedno i priprema hranu.

Street food je urbani stil prehrane, namijenjen onima koji žive ubrzanim ritmom života. Ono što street food diferencira od klasičnog fast fooda koji se uglavnom svodi na uniformirane hamburgere, cheeseburgere i hot dogove je to što on u svakoj zemlji koketira i sa lokalnom, autohtonom, autentičnom gastronomijom, ili barem sa nekim njenim značajkama.

Tomislav, vlasnik Rulla street fooda ujedno i priprema hranu koju Vam poslužuje (uz pomoć jedne mlađahne asistentice), a u ponudi imaju wrap, pizze, kebab fries i salate. Rulla wrap dolazi u tri verzije – classic, chicken i cesar.

U klasičnoj verziji junetina se slaže sa sezonskom salatom i umacima, a u cesar varijanti dolaze pileći medaljoni. Temeljno meso je junetina te se ona stavlja i u classic pizzu, te classic salatu. Od priloga su u ponudi chicken nuggets, spicy cheese pillows i mozzarela sticks, te pommes frites.

Unutrašnji prostor za konzumaciju je minijaturan, ali su u njega stala čak četiri stola. Budući da je ipak riječ o street foodu na ulici se nalaze još dva dodatna stola. Cijeli prostor je zanimljivo koncepcijski uređen i odiše modernim, urbanim štihom. Poveznica sa lokalnom gastronomijom je sjajna linija nefermentiranih ljutih umaka Slavonsko zlo koje također imaju u ponudi.

Ako se nalazite u Osijeku,  nemate puno vremena, a nešto biste ukusno prezalogajili „s nogu“ tada je Rulla street food pravi izbor za Vas.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *