DANI LIGNJI U EMAUS EDEN RESORTU

Otkako je prije nepunih 6 mjeseci otvoren, Eden resort Emaus i restoran Corner 2 koji u sklopu njega posluje postali su nezaobilazno odredište istinskih gurmana.

Od utorka 26. studenog do petka 29. studenog restoran Corner 2 organizirao je Dane lignji što se moglo primijetiti i na jumbo plakatima koji stoje uz desnu stranu ceste koja povezuje Osijek i Eden resort Emaus. Budući da je to cesta po kojoj se vozim svakodnevno ti natpisi golicali su mi maštu i konačno sam u posljednji tren, u petak skupio ekipu i pohodio dane lignji.

Nažalost, budući da smo došli u sumrak nije bilo vremena za šetnju po samom kompleksu i obavezan posjet drvenom mostu preko Karašice koji vodi u Satnicu. Inače nedavno sam tom rutom prošao biciklom, Emaus je bio pun šetača i izletnika. Na prvo oko je bilo vidljivo da je kompleks bio još za stepenicu, dvije uređeniji nego na samom otvorenju.

Već sad u sklopu resorta osim restorana Corner 2 i sale za svatove Swan lake ballroom postoji i Adrenalin centar „Tema“ koji posjetiteljima nudi team building, paintball za djecu u odrasle, airsoft, eko karting, kao i program nazvan „obiteljska avantura“.

Razasute po cijelom resortu nalaze se šumske pagode – šatori opremljeni s roštiljima i sjedećim garniturama, a u ribnjake mogu koristiti ribiči, a cijeli kompleks je velik 195 000m² i obiluje raslinjem, drvenim mostićima i ostavlja dojam prave nepatvorene prirode. Ok, vjerojatno sam i malo pristran kada govorim o ovom mjestu, jer sam upravo na Satnički ribnjak išao na prva samostalna noćenja u životu, u višim razredima osnovne škole i to za bivši Dan državnosti koji se obilježavao 30. svibnja i to se pretvorilo u tradiciju koja je prekinuta tek kada je taj blagdan ukinut. I povijest se doista vrti u krug jer će taj praznik po svemu sudeći obnoviti.

Ne treba zaboraviti da se današnji Eden resort Emaus godinama zvao „Satnički ribnjak“, što je i njegovo izvorno ime, zbog ribnjaka i blizine sela Satnice koje se nalazi u neposrednom zaleđu. I prvi ugostiteljski objekt koji je napravljen na toj lokaciji upravo tako se zvao, a to ime se do dan danas uvriježilo u kolektivnoj svijesti žitelja Valpovštine.

Osim ovih Uprava Eden resort Emausa posjetiteljima želi ponuditi i nove, pa su tako nedavno na svojim facebook stranicama objavili zanimljiv oglas kojim traže partnere za ulaganje u dodatne sadržaje, a kako bi se maksimalno približili gostima organiziraju i besplatne autobuse iz dvadesetak kilometara udaljenog Osijeka za grupe veće od 30 ljudi.

Dani lignji su bili jednostavno osmišljeni; 4 različite vrste lignji su posjetiteljima ponuđene uz cijenu od četrdesetak kuna. Tako su gosti mogli birati između friganih lignji, lignji na pariški, punjenih lignji na slavonski, miramare punjenih lignji s tunom i sirom, a u ponudi je bio i perkelt od riječne ribe s domaćim tijestom, sirom i slaninom po cijeni od svega 40,00 kn. Bilo nas je četvero, kušali sve ponuđene opcije lignji i ostali zadovoljni doživljenim.

Osim ove, restoran Corner 2 ima čitav niz zanimljiv ponuda te tako tamo šiš kebab na sablji za dvije osobe možete kušati za samo 100, 00 kn, a svaki dan, od ponedjeljka do četvrtaka, u periodu od 11.00 do 16.00 imaju i tjedni menu u pet varijanti – gablece u tri slijeda koji uključuju juhu, glavno jelo i salatu za cijenu od svega četrdesetak kuna. Tako primjerice kombinacija br. 4 – juneća bistra juha / gulaš od divljači s lovačkim knedlama / miješana sezonska salata košta samo 39,00 kn! Od petka do nedjelje u ponudi je pak obiteljski ručak koji se također poslužuje od 11.00 do 16.00h (nedjeljom iznimno do 17.00h), a koji dolazi u 5 varijanti i čija četiri slijeda zajedno koštaju tek 65,00 kn.

Smješten uz cestu koja Osijek povezuje sa Donjim Miholjcom, ušuškan u prirodu i naslonjen na rijeku Karašicu Eden resort Emaus idealno je mjesto za bijeg iz grada i uživanje podjednako i u prirodi i u gastronomiji, i to po vrlo pristupačnim cijenama.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *