CHIMNEY – SLATKI (I PONEKI SLANI) ZALOGAJI NA OSJEČKOM TRGU SLOBODE

Nedavno se, točnije 15. lipnja na osječkome Trgu slobode otvorio Chimney, simpatični ugostiteljski objekt koji je više od puke slastičarnice. Nakon desetak dana od početka rada i neizbježnog uhodavanja odlučio sam i sam posjetiti Chimney i uživo promotriti i okusiti o čemu se radi.

Čini se da je ova adresa na drugom najvažnijem osječkome trgu predestinirana za nekonvencionalne slastičarnice ili kako ja to volim reći slatkare. Nekoć je tu poslovao Twist frozen yogurt, koji je kako i samo ime sugerira nudio primarno smrznute jogurte, odnosno sladolede čija je baza jogurt, a ne slatko vrhnje.

Nažalost ova priča nije potrajala dugo, ne zbog manjka kreativnosti i truda ljudi koji su je pokrenuli već zbog manjka interesa publike koja u sredini kao što je Osijek ponekad teško prima neke novitete. Ali i to je donekle razumljivo imajući u vidu bogatu i naširoko poznatu i priznatu domicilnu gastro tradiciju, kao i općeprihvaćenost pizza/pasta/grill stila prehrane.

No ovaj lokal na sreću ipak nije prazan i danas je tu Chimney. Temelj njihove ponude su palačinke, waffli i bubble wafli, koji se mogu kombinirati sa 11 vrsta namaza, počevši od nutelle do marmelade od marelice, orašastim voćem, keksima, čokoladicama i preljevima.

Zatim tu su slatki tacosi, sladoledi – obični i točeni s preljevom, nekoliko vrsta shakeova – oreo, nutella kinder, gummy bears, jagoda, banana, i četiri vrste slanih palačinki, odnosno bubble waffela. Kušao sam meksičku piletinu u bubble waffelu i bio vrlo zadovoljan kušanim, posebice igrom toplih i hladnih preljeva na nepcima. A nakon glavnog jela i desert, i to dva – jer ipak se nalazimo u slatkari.

Točeni sladoled s preljevom je baš fin i kremozan, u rangu onoga razvikanog i sveprisutnog iz McDonaldsa. Shake na bazi oreo keksa prava je energetska bomba, a osim toga i lijepo je dekoriran. Jedina moja sugestija vezano uz shake je da bi u njega u vrućim ljetnim danima u njega trebalo staviti i led (ili barem pitati konzumenta da li to želi). To bi donijelo dvostruke benefite, kako u vidu osvježenja i tako i vidu ublažavanja izrazitog, zagasito slatkog okusa.

No ok, Chimney radi tek desetak dana i još se uvijek stvari uhodavaju i uigravaju i ne treba sitničariti, već biti zadovoljan što je Osijek dobio novo utočište za ljubitelje slatkog koje može stati bok uz bok sa ugostiteljskim objektima sličnoga tipa kao što su Mr. ČinkOs, Rocher crepe&wrap&waffle ili Slatka tvornica.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *