VRHUNAC RIBARSKIH DANA U KOPAČEVU – COOKING SHOW BY CHEF IVAN ĐUKIĆ

Od 11. do 13. rujna održani su još jedni Ribarski dani u Kopačevu. Osim standardnih sastavnica manifestacije kao što je sajam domaćih proizvoda, kulturno – umjetnički program i fišijada ove godine je u sklopu Ribarskih dana održan i cooking show u režiji chefa Ivana Đukića i udruge kuhara i slastičara Osječko baranjske županije.

Chef Ivan Đukić je neumorni kulinarski entuzijast, a interpretacija autohtone gastro tradicije na nov, moderan način, spajanje lokalnog i globalnog, tradicionalnog i suvremenog, jedna od njegovih preokupacija.

Na cooking show u Kopačevu chef Ivan Đukić je prezentirao četiri originalna jela u četiri tematska slijeda – restoransko jelo, gastro pub jelo, tradicija koja prati trendove i streetfood. Kao restoransko jelo prezentiran je šaran sous vide na aromatiziranom povrću iz woka, pireom od pastrnjaka i umakom od kopra i limuna. Kao gastropub jelo prezentiran je smuđ u tijestu od craft piva „Mali div“ sa aromatiziranim prženim krumpirima i aioli umakom. „Tradicija koja prati trendove“ ime je trećeg tematskog slijeda, a tu je sretnicima koji su imali priliku biti prisutni i kušati poslužen savijutak od dimljenog soma na kremi od paprike i kajmaka, taškica sa sirom i čips od slanine. Četvrti i finalni slijed bio je posvećen streetfoodu, a prisutni su mogli kušati chilly tortilje sa čipsom od šarana i jalapeno paprikom i umakom Red widow Slavonsko zlo. Za sva jela korišteno je domaće povrće OPG –a Tomislav Kolar iz Baranjskom Petrovog Sela.

Ovaj cooking show unio je osvježenje u Ribarske dane, a toplo se nadamo da ćemo navedene delicije imati prilike kušati i u nekoj drugoj prilici, odnosno da će postati i standardni dio restoranske ponude.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *