NOVI SMJEŠTAJNI KAPACITETI U OPĆINI BILJE – KUĆA ZA ODMOR DUNJA, „KUĆA BILJKINOG OCA“ I BUNGALOVI DOKIĆ

Općina Bilje je općina Kopačkog rita, a samo općinsko središte – naselje Bilje nerijetko nazivaju i „Vratima Baranje“. Pregršt je aktivnosti u kojima turisti ondje mogu uživati; od gastronomske ponude do outdoor sadržaja, a nakon cjelodnevnog lutanja negdje treba i odmoriti. 

Općina Bilje raspolaže sa više od 400 kreveta u više od 50 smještajnih jedinica. Osim Didinog konaka u Kopačevu i hotela Lug u istoimenom selu koji mogu primiti i autobus turista većinom je riječ o manjim, obiteljskim smještajnim kapacitetima, a odnedavno su bogatiji za tri nova objekta. Iako u suštini potpuno različiti svi pružaju maksimalan komfor posjetiteljima, ali svatko na svoj način.

Kuća za odmor „Dunja“ smještena je u Blatnoj ulici u Bilju na kućnom broju 8. Riječ je o nekadašnjoj obiteljskoj kući od koje su vlasnici nakon selidbe na novu lokaciju odlučili napraviti vrhunski smještaj. I to im je više nego uspjelo. Riječ je o objektu koji može primiti ukupno osam osoba (6+2), sa dvije kupaonice, prostranom kuhinjom i dnevnim boravkom s kupaonicom. U vanjskom dijelu se nalazi jacuzzi i zidani bazen s ležaljkama što cijelom smještaju daje jednu novu, suvremenu dozu luksuza i hedonizma netipičnu za općinu Bilje poznatu prvenstveno po rustikalnim kućama za odmor. Kuća za odmor „Dunja“ bez problema bi se mogla iznajmljivati i kao premium smještaj na jadranskoj obali ili na bilo kojoj drugoj destinaciji. Idealna je za onaj tip turista koji preferiraju suvremenost na uštrb tradicije i žele podjednaku dozu komfora bez obzira gdje se nalazili. Više informacija o njima možete pronaći na sljedećoj poveznici.

„Kuća Biljkinog oca“ smještena je u Lugu u ulici Šandora Petefija i riječ je o punokrvnom old school objektu. Stara panonska seoska kuća sa prostranim trijemom adaptirana je u smještajni kapacitet i cijela priča djeluje poput vremeplova. I za vrijeme najvećih ljetnih vrućina u kući nije vruće, a nije niti potreban klima uređaj. I sve to zbog specifičnog, starinskog stila gradnje. Pregršt memorabilija i izvornih starinskih dekorativnih predmeta cijeloj priči daju dodatni šarm, kao i masivni kreveti i ormari sa ručno rezbarenim drvenim detaljima. Eksterijer odlikuje mnoštvo cvijeća kao i drugog bilja. Pa ipak je riječ o Kući biljkinog oca! Oni neupućeni mogu se pitati zašto baš takav pomalo netipičan naziv? Odgovor je vrlo jednostavan. Biljkin otac je zapravo Vedran Grizbaher iz Osijeka koji stoji iza istoimenog facebook i instagram profila – ljubitelj biljaka kreativac i permakulturni entuzijast. Kako je na njegovu profilu navedeno: „Biljkin otac savjetuje vas oko njege biljaka, izbora biljaka za vaš prostor, ali i educira o izradi raznih biljnih kreacija poput terarija, kokedama i slično“. Stoga i nije čudno takvo prisustvo bilja u ovom šarmantnom, rustikalnom objektu. Dodatne informacije i fotografije o „Kući biljkinog oca“ možete pronaći na ovoj poveznici.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Dokić nalazi se u Kopačevu i jedini na području Baranje imaju smještajne kapacitete u vidu bungalova. Iza OPG-a stoji mladi par koji se iz Osijeka doselio u Kopačevo zamijenivši užurbanost urbanog života seoskom idilom. Može se govoriti i o svojevrsnom trendu jer u Kopačevu postoji mnoštvo takvih parova. Danas kada gotovo svi posjeduju mobitel, Internet vezu i automobil na selu Vam ništa ne može nedostajati, a prednosti života na selu su brojne. Kako ističe nositelj OPG-a Vanja Dokić u Baranju i Kopačevo je još kao klinac dolazio biciklom i maštao da se tu i nastani. Nakon što mu je to uspjelo svoju fascinaciju Baranjom odlučio je podijeliti sa svima ostalima i otvoriti smještaj. Da bi bio jedinstven i izdvojio se od ostalih ponuđača smještaja odlučio je napraviti bungalove. Uz bungalove nalazi se i prostor za fešte, a nedavno su imali i jedne male svatove.

Ljetna siesta bliži se kraju, krajem kolovoza očekuje nas Slama land art festival koja će se ove godine po prvi puta održati na pustari Kozjak, a u rujnu najposjećenija manifestacija u Baranji – Ribarski dani u Kopačevu. Rezervirajte svoj smještaj na vrijeme i jednodnevni izlet pretvorite u turistički boravak kojem će i sam smještaj dati jednu novu dimenziju. Svi oni pravi zaljubljenici u Baranju, a takvih je na sreću sve više i više ne moraju niti čekati neku manifestaciju da se ondje zapute, dovoljno je sačekati prvi vikend, a vjerujemo da će u ove tri male accommodation preporuke  svatko pronaći nešto za sebe.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *