ĐAKOVO CRAFT BEER FEST PONOVNO ODUŠEVIO SVE PRISUTNE

Prvi vikend u rujnu u Đakovu je održan drugi Craft beer fest u organizaciji lokalne zanatske pivovare Black hat i turističke zajednice grada Đakova. Prošlogodišnje, prvo izdanje đakovačkog craft beer festivala bilo je najbolji craft beer event u Slavoniji, a niti ovogodišnje izdanje nije nimalo zaostajalo, čak je ponudilo i neke nove sadržaje (budućim) pivopijama. Ovogodišnje izdanje festivala održano je i nekih dva tjedna ranije no prošlo, pa su posjetitelji praktički cijelu večer mogli provesti u kratkim rukavima.

Devet zanatskih pivovara i jedna udruga pivara predstavili su više od dvadeset različitih stilova piva. Tu se našlo za svakoga ponešto; od laganog placebo lagera nazvanog CjePivo pivovare Primarius do tekućeg deserta (beer cake pastry sour) nazvanog Blueberry pancake pivovare Nova runda.

Nova Runda jedna je od najagilnijih hrvatskih zanatskih pivovara; brzina s kojom izbacuju nove pivske uspješnice uistinu je fascinantna. Osim klasika kao što su APA ili C4 i poslastice kao što je već spomenuti Blueberry pancake na festivalu se mogla kušati i NE IPA Back to mars, a premijerno je predstavljena i Hazy american IPA pod imenom Nivelator sa 6.2% alc., IBU 65, te strata, amarillo, citra i chinook koktelom hmeljeva. Nova runda je štand dijelila sa Black hatom, a oni su prisutnim ponudili osvježavajući blond ale i crnu bombu nazvanu Black IPA.

Osječka pivovara Legionar točila je dvije vrste IPA-e; session verziju sa 4,3% alkohola i standardnu sa 6,6%. Vinkovački Valens nudio je pale ale i porter, pakračka Slavonica Grofa (amber ale) i Groficu (APA), osječka pivovara Mali div točila je Gefufnu i Cincilator, Walkow iz Vukovara blond ale. Pivovara Primarius iz Zagreba ponudila je prisutnima CjePivo i Ringišpil, Funky brewery iz Slavonskog Broda točila je Brku i Marsona, a sa pregršt piva iz Dalmacije predstavila se i Udruga dalmatinskih pivara. Za kalorijsku podlogu nužnu za bezbrižno ispijanje većih količina piva bio je zadužen American Joy street food.

Mjesto radnje je opet bio Strossmayerov park. Provjereno mjesto u širem centru grada, a opet atmosfera kao da se nalazite u šumi. Kućice s pivarima su bile poredane u polukrug, a ispred je bila glazbena pozornica. Ovaj event je bio i family friendly jer su se djeci besplatno dijelili sok i voće. Sve u svemu Đakovo craft  beer festival je potvrdio status događaja koji nijedan pravi pivofil i hedonist ne bi smio propustiti.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *