4. Zalazak u vinogradu u Brodskom Stupniku uz jazz Lela Kaplowitz quinteta

Umjetničko – hedonistička manifestacija 4. Zalazak u vinogradu održat će se 14. lipnja 2024. godine, uz hotel Stupnički dvori u Brodskom Stupniku.

Zalazak u vinogradu lijepa je vinska manifestacija obogaćena umjetnošću: u hedonističkoj atmosferi kušaju se fina lokalna vina u popodnevnim satima kad nas priroda zadivljuje zalaskom sunca nad vinogradima. Uz kušanje vina i fotografiranje zalaska, organizatori nude i glazbu: ove će godine glazbeni pečat događaju dati Lela Kaplowitz quintet nastavljajući se na jazz izvedbe izvođača prethodnih godina.

Na početku manifestacije održava se edukativna radionica s lokalnim vinima naziva „Vina Meridiane Slavonice – ponos našega kraja“ za koju se nerijetko traži mjesto više. Informacije o vinima mogu se pronaći i na štandovima gdje vinari osobno promoviraju svoja vina  ljubiteljima i poslovnoj zajednici. Inspirativni umjetnički trenutak jest foto-natječaj: organizira se nagradna igra „hvatanja“ najljepšeg zalaska sunca putem Facebook platforme. Cilj je fotografiranje atmosfere vina i umjetnosti u trenutku zalaska sunca: po završetku natječaja, stručni žiri odabire najljepši i najautentičniji kadar, a autor fotografije dobiva prigodnu nagradu poput noćenja u jednom od objekata na području TZ Meridane Slavonice.

Posebna atrakcija za goste iz Zagreba je putnički vlak: kao i prošle  godine,  organiziran je specijalni prijevoz za sve koji iz Zagreba žele doći na Zalazak u vinogradu i sretno se vratiti doma. U vlaku se gosti upoznaju s graševinom na edukativno-zabavnoj radionici Marije Vukelić „Graševina na tračnicama“, a osim navedenog, vlak ima još jednu važnu prednost – sprječavanje vožnje vlastitim prijevoznim sredstvima pod utjecajem alkohola. Na taj se način gosti mogu u potpunosti opustiti i uživati u degustaciji u romantičnom okruženju. Za one koji žele ostati i uživati u destinaciji na stranicama TZ Meridiana Slavonica mogu se naći informacije o smještajnim kapacitetima.

Ako ostanete spavati u destinaciji, preporučamo večeru u restoranu hotela Stupnički dvori naziva „Okusi graničarskog Posavlja“. Večera počinje nakon nagradnog foto – natječaja: pomno birani sljedovi sljubljuju se s vinima na najbolji mogući način te se gosti upoznavaju s lokalnom eno/gastro ponudom.  Večeru treba posebno rezervirati na stranicama restorana Stupnički dvori.

Zalazak u vinogradu privlači sve veći broj posjetitelja, a svjedok tomu je brončana povelja suncokreta ruralnog turizma u kategoriji Vinski turizam. Budite i vi dijelom opuštajuće atmosfere uz Bakhovu kapljicu i jazz u vinogradu; doživite ljepotu stupničkih i oriovačkih vinorodnih brežuljaka – i sigurno ćete im se opet vratiti.

PR Zlatne riječi, Marija Vukelić, Foto: Julio Frangen

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *