JEDINI HRVATSKI VINSKI FESTIVAL ZA MLADE – VINSKI UNIVERZUM PREDSTAVLJEN NA AGRONOMSKOM FAKULTETU U ZAGREBU

PR OBJAVA; ZLATNE RIJEČI, PHOTO BY JULIO FRANGEN

Vinski univerzum Zagreb, festival za mlade vinare predstavljen je na jučerašnjem 4. AgroAdventu Agronomskog fakulteta u Zagrebu. AgroAdvent je božićni sajam koji okuplja studente Agronomskog fakulteta koji se aktivno bave poljoprivredom kako bi predstavili i promovirali svoje proizvode, a organizira ga Klub studenata agronomskog fakulteta  u suradnji s USKA, IAAS i SZ Agronomskog fakulteta.

Na izlagačkom mjestu Vinskog univerzuma jedan od organizatora – stručni suradnik Dino Šimunec svima je zainteresiranim vinarima i posjetiteljima opisao značaj ovog novog vinskoga festivala.

To je obrazovno-promocijska priredba. Prvi put je organizirana u prosincu 2015. u Ljubljani i  polučila je velik uspjeh. Priredbu je tada posjetilo preko 700 mladih, koji su preko mladih vinara, različitih radionica i festivalskog programa upoznali kulturu vina. Svake je godine slovenski Vinski univerzum sve bolji i popularniji. Vinski univerzum Zagreb 2020. preuzima slovenski model i prilagođava ga hrvatskom uvjetima. Priredba je tematski osmišljena da pruži maksimalni doživljaj mladim posjetiteljima i vinarima. Na samoj priredbi  bit će pratećih sadržaja, a vinarima ćemo kroz dodatne aktivnost pokušati otvoriti nove prodajne kanale za novu ciljnu publiku“  – objasnio je Dino Šimunec. 

Glavni protagonisti  festivala su mladi vinari i mladi posjetitelji, od 18-35 godina. Ideja i nit vodilja je:

Edukacija, bolja promocija, kultura uživanja u vinu, umjerenost u vinu! Svaki mladi vinar, osim klasične promocije svojih vina ima i poseban zadatak: edukaciju mladih o kulturi umjerenog uživanja vina te predstavljanje vinarije kroz svoju odabranu temu. Svaki stol imat će svoju temu po kojoj će posjetitelji zapamtiti izlagače i vina. Stoga je najvažnija snažna edukativna nota festivala koja se ostvaruje kroz riječi i entuzijazam mladih vinara.  

Festival se organizira uz podršku Kluba studenata Agronomskog fakulteta,  HSK (Hrvatskog sommelier kluba) i TZZŽ. Zainteresirani vinari još se mogu prijaviti, do 15.01. ili do popunjenja izlagačkih mjesta.

Vinski univerzum održat će se u središtu Zagreba, u hotelu Dubrovnik, u četvrtak 30.1.2020., od 15 do 21 sat.  Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji za 90 kn u sustavu Entrio, a pred sam događaj cijena je 120kn.

Info:

Marija Vukelić. prof., voditeljica projekta / marijavukeliczg@gmail.comDino Šimunec, mag. ing. agr., stručni suradnik / Dino.simunec9@gmail.com

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *